Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

EN FACE 3

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ


ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΘΡΟ 5

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 1

«Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.»

Το σύνταγμα κατοχυρώνει την οικονομική δραστηριότητα ως ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Και αυτό μην το ξεχνάμε!

Και η διαφήμιση αποτελεί οικονομική δραστηριότητα ΝΟΜΙΜΗ που εμπίπτει στο παραπάνω άρθρο.

Και η έκδοση εφημερίδας επίσης.



Οι ταμειακές μηχανές στις λαϊκές για τα σέσκουλα και τα κουνουπίδια και η αποκάλυψη του μεγάλου κόλπου του Μπάμπη, του ρακοσυλλέκτη των διοδίων, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα και το έλλειμμα μειώθηκε τον Απρίλιο!!!

Μεγάλη φοροδιαφυγή εικάζεται ότι υπάρχει και στους σαλεπιτζήδες όπου διαπιστώθηκε σε συντονισμένους ελέγχους του ΣΔΟΕ, όπως μετονομάστηκε η Υπηρεσία Δίωξης Μεγάλου – Τεράστιου - Οικονομικού Εγκλήματος, ότι ΔΕΝ ΚΟΒΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!! Είναι δυνατόν να πάει έτσι μπροστά το κράτος;;;; ΡΩΤΩ! Είναι;



Πρόταση: Να μας μαζέψουν όλους του μικρούς και μικρομεσαίους απαίσιους φοροφυγάδες και να μας βάλουν έρμα στα αριστερά αμπάρια του ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΠΟΥ ΓΕΡΝΕΙ για να το ισιώσουμε! (Νομίζω δεξιά γέρνει και αυτό. ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ!)



Και άλλο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο: Πήγα στην λαϊκή όπου κυκλοφορούσε ένας τύπος με δίσκο και πούλαγε μπουκαλάκια νερά του ΜΙΣΟΥ ΛΙΤΡΟΥ! Και μαντέψτε: ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΣΤΟΝ ΔΙΣΚΟ! Δεν είναι κράτος αυτό κύριοι!

Φροντιστήρια στα χρηματιστηριακά μου κάνει ο Αντρέας και έχω φρικάρει!!! Ξέρετε οφείλω να παραδεχτώ μια μεγάλη αδυναμία μου: ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ! Όταν λέμε άσχετος, Ο ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟΣ! Πείτε μου για τραπεζικά ξέρω, γιατί ως πρώην κεϋνσιανός πίστευα στις παραγωγικές κινήσεις στην αγορά, ο κόπανος και με τέτοιες κινήθηκα ως σήμερα. Όμως αλλού είναι τα κόλπα και δεν τα ήξερα αυτά: Short Shelling και τα μυαλά στα παντζούρια.

Μιλάμε τώρα για την κυριολεξία του ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ! Άκου φίλε μου: Ανοίγεις λογαριασμό - αν είσαι μεγάλο χεντζφαντ - καλά Παπανδρέου σκίζω - ΧΩΡΙΣ ΦΡΑΓΚΟ – συγνώμη cent – και ποντάρεις - αν θα ανέβουν ή θα πέσουν αύριο τα ομόλογα! (Δηλαδή ότι θα πέσουν ποντάρεις αν δεν είσαι ντιπ μαλάκας) Την άλλη μέρα, όταν πέσουν ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΛΕΦΤΑ!



Έτσι στον αέρα! Κερδίζεις λεφτά επειδή προέβλεψες – φοβερή πρόβλεψη – ότι θα πέσουν τα ομόλογα! Τώρα από πού παράγονται τα λεφτά που κερδίζεις είναι ένα άλλο καπέλο: Ναι από εκεί που φαντάζεστε: Από τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους που δουλεύουν σαν μαλάκες!



Σκέψου τώρα να είσαι το «βαθύ λαρύγγι» και να έχεις παίξει εσύ, μέσω των κολλητών σου, ένα καλό σορτ σέλινκ (Αντρέα καλά το είπα;) και να βγαίνει η είδηση ότι μειώθηκε το έλλειμμα τον Απρίλιο γιατί έπιασε το κράτος το κόλπο του Μπάμπη (βλ. παραπάνω) άρα μπορεί για κάνα δυο μέρες να ψιλοανέβουν τα ομόλογα – δηλ. να πέσουν ολίγον τα spreads. Ε, θα τα αφήσεις αν είσαι το βαθύ λαρύγγι να σου συμβεί και να χάσεις το κέρδος; Ε δε θα το αφήσεις αφού έχεις παίξει! Μην λέμε και μαλακίες. Πολιτικοί είναι, δεν είναι μαλάκες σαν και εμάς!



Δηλαδή τα καζίνο – αν παίζεις μαύρο κόκκινο – είναι ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΑ!



Και αυτοί οι τύποι που οδήγησαν στο να λέγεται «οικονομία» το «αεροπλανάκι» σε παγκόσμιο επίπεδο – είναι στα κανάλια και μας κουνάνε τα δάχτυλα, ότι πρέπει λέει να μειωθούν οι … συντάξεις. Μάιστα! Αυτοί οι ίδιοι!

Σήμερα μάλιστα Δευτεριάτικα ποιον είδα λέτε να κάνει αναλύσεις πρωί πρωί για τις ανάγκες περικοπών και «δημοσιονομικής πειθαρχίας» στον παλιό μου φίλο τον Καμπουράκη: ΧΑΤZΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – καθηγητής χρηματοοικονομικών λέει! Ναι αυτός του ΟΠΑΠ με τα 50 και βάλε χιλιάρικα το μήνα! Δεν πάτε ρε στο διάολο λέω εγώ!



Ενώ όποιος μιλάει για ανάπτυξη και παραγωγικές επενδύσεις είναι απολίθωμα του παρελθόντος.



«….. σε καμία περίπτωση δεν φωτογραφίζει ως αρετή, την από υπολογισμό νομιμόφρονα σιωπή και αδράνεια απέναντι στη ροή του χρόνου και των γεγονότων» ΚΑΛΟ ΗΛΙΑ!



Τα άλλα όμως δεν...

Δεν φταίνε οι κουμπαριές Ηλία αλλά ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ κάποιοι κουμπάροι. Δες την ΦΛΥΑ και το έργο της για παράδειγμα.



46 καταστήματα κενά μετρήσαμε σε 4 δρόμους στο «Ιστορικό Εμπορικό» κέντρο σε θέσεις που παλιότερα ήθελες πολλά μποφόρ ... αέρα για να πλησιάσεις!



Διεθνής αγώνες άπνοιας (πόσο μπορείς να κρατήσεις την αναπνοή σου χωρίς να σκάσεις δηλαδή) διοργανώνει ο ΟΝΑ !!!



Λοιπόν αυτό το καλαμπούρι με την υπαίθρια διαφήμιση παίρνει διαστάσεις ανέκδοτου: Βγαίνει ο κάθε επαγγελματίας μαλακοπίτουρας και ερμηνεύει την απόφαση του ΣτΕ όπως γουστάρει ενώ την ίδια ώρα τα κανάλια (ποιος άλλος) μας βομβαρδίζουν με … κοινωνική ευαισθησία: «Να ανεβαίνουν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, μην τα εμποδίζει τίποτα» είναι η κεντρική ιδέα! Βγαίνει και ο κος Σταθάκης και μιλάει λες και οι πόλεις είναι πίστες formula 1. Οδική ασφάλεια είναι - λέει ο ειδικός -να μπορεί το αυτοκίνητο να εκτρέπεται ασφαλώς για τον οδηγό και τους εποχούμενους από την πορεία του! Όπως στις πίστες αγώνων! Μόνο που στις πόλεις υπάρχουν και πεζοί που περπατούν, παιδιά που παίζουν στα παρκάκια, οικονομική δραστηριότητα και άλλες ενοχλητικές για το αυτοκίνητο παράμετροι που πρέπει να ληφθούν υπόψη!



Και βέβαια ακόμα και στις πίστες αγώνων ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ περισσότερα προστατευτικά κιγκλιδώματα γιατί είδατε τι έγινε στο Πολυδένδρι. Πάει – δυστυχώς – το παιδάκι!



Και όσο για τα περί της «προσοχής των οδηγών» που την τραβούν οι υπαίθριες διαφημίσεις εμείς ένα θα απαντήσουμε: ΕΔΩ ΡΕ ΣΕΙΣ ΒΑΖΟΥΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, η ρακέτα απέσπασε την προσοχή του οδηγού, με το κινητό στο αυτί και την την τηλεόραση του αυτοκινήτου να δείχνει την σαμπάνια της Τζούλιας την ώρα που οδηγάει;



Η νέα μεταπολίτευση θα αρχίσει όταν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της ηγετικής τάξης και των τσάτσων της παλιάς! Και αυτό φαίνεται ότι αργεί ακόμα αφού η πολιτική , κοινωνική, οικονομική ελίτ της παλιάς δεν λέει να παραμερίσει ολίγον, συνταξιοδοτούμενη και επιθυμεί να ΚΑΤΑΠΙΕΙ μια ολόκληρη γενιά που παραιτήθηκε της διεκδίκησης των δικαιωμάτων της για ένα καφάσι μπύρες. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΑΣ!



Για το προσχέδιο Καλλικράτη στο επόμενο. Όμως το πρώτο σχόλιο είναι ένα: ΚΑΛΟ ΜΕΝ ΑΤΟΛΜΟ ΔΕ! Θα τα πούμε στο επόμενο.



Λοιπόν θα κλείσουμε με ανέκδοτο - λίγο ετεροχρονισμένο αλλά πάντα επίκαιρο:

Ο George Bush πηγαίνει σε ένα Δημοτικό σχολείο να μιλήσει για τον πόλεμο. Όταν τελείωσε την ομιλία του λέει στα παιδιά ότι μπορούν να τον ρωτήσουν ότι θέλουν. Ένα μικρό αγόρι σηκώνει το χέρι του και ο George λέει:
- Ναι, πώς σε λένε;
- Bob.
- Και ποια είναι η ερώτηση σου Bob;
- Λοιπόν, έχω τρεις ερωτήσεις.
Γιατί οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ χωρίς την υποστήριξη των Η.Ε;
Γιατί είστε Πρόεδρος εάν ο Al Gore πήρε περισσότερες ψήφους από σας;
Τι συνέβη στον Osama Bin Laden;
Όταν ακριβώς τελείωσε τις ερωτήσεις του, το κουδούνι χτυπά και ο George λέει στα παιδιά ότι θα συνεχίσουν μετά από το διάλειμμα. Όταν το διάλειμμα τελείωσε ο George λέει:
- Eεε, πού είχαμε μείνει;
A, στις ερωτήσεις!
Ένα μικρό κορίτσι σηκώνει το χέρι του. Ο George της λέει:
- Πώς σε λένε;
- Sally
- Και ποια είναι η ερώτηση σου Sally;
- Λοιπόν, έχω πέντε ερωτήσεις.
Γιατί οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ χωρίς την υποστήριξη των Η.Ε;
Γιατί είστε Πρόεδρος εάν ο Al Gore πήρε περισσότερες ψήφους από σας;
Τι συνέβη στον Osama Bin Laden;
Γιατί το κουδούνι χτύπησε 20 λεπτά πριν από την κανονική του ώρα;
Πού είναι ο Bob;


Δεν ξέρω τι είναι αυτός ο Max Keiser αλλά το ευχαριστήθηκα το άδειασμα-ξεμπρόστιασμα που έκανε στα δύο παπαγαλάκια λαμόγια-γραικύλους που νομίσανε ότι έπρεπε να πούνε το ποίημα άλλη μια φορά.... Δείτε το εάν δεν το έχετε δει

http://www.youtube.com/watch?v=AbH1JsOTInk

(όπως ακριβώς μας το έστειλε καλός φίλος και το προσυπογράουμε).

Τα λέμε σε κάνα μήνα πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου