Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

Στα πλαίσια της έρευνας που κάναμε για την τοπική οικονομία απευθυνθήκαμε στην – κατ’’ εξοχήν - αρμόδια για το θέμα υπηρεσία του Δήμου Χαλανδρίου το ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ .


Η υπεύθυνη του γραφείου κα Αγγελική Τράντα μας επιβεβαίωσε αυτό που φοβόμαστε ότι θα ακούσουμε:

«Στην υπηρεσία μας απευθύνονται άνεργοι συνδημότες μας όλων των ειδικοτήτων , καταγράφονται και εμείς, απευθυνόμενοι στην τοπική αγορά προσπαθούμε να τους εξασφαλίσουμε εργασία.

Η αφετηρία της υπηρεσίας, στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της (2008-2009) ήταν πολλοί ελπιδοφόρα. Πάνω από το 60% όσων απευθύνθηκαν σε εμάς βρήκαν δουλειά.

Ο δεύτερος χρόνος λειτουργίας όμως , μας έχει δημιουργήσει προβληματισμό.

Το αντίστοιχο ποσοστό έχει πέσει στο 30% και δυσκολευόμαστε πάρα πολύ στην αναζήτηση θέσεων εργασίας στην τοπική αγορά.

Οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κάνουμε σε συνεργασία και με τον Εμπορικό Σύλλογο δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο που θα θέλαμε» μας δήλωσε η κα Τράντα.

Σε ερώτησή μας για το αν συνεργάζονται με το Γραφείο του Δήμου μεγάλες επιχειρήσεις με έδρα το Χαλάνδρι και super markets η κα Τράντα με δόση απογοήτευσης απάντησε δυστυχώς όχι. «Θα βοηθούσε πολύ την δουλειά μας η μεγαλύτερη ανταπόκριση των τοπικών επιχειρήσεων στα καλέσματά μας για συνεργασία με το Γραφείο Ανέργων, κάτι να που δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει στο βαθμό που θα θέλαμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου