Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΩΡΑΙΑ ΑΛΛΑΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ


Καταρχήν να ευχηθώ καλή αρχή στην νέα τοπική εφημερίδα «Πλατεία», ενός παλιού στην ενημέρωση και καλού φίλου του Άγγελου Νταβία.


Έχουμε συνηθίσει την αντιπολίτευση να τα βλέπει όλα αρνητικά και κατά κανόνα να ασκεί κριτική σε κάθε πράξη της Διοίκησης και πιθανά να παραξενευτούν κάποιοι από την θέση μου ότι η Ανάπλαση της πλατείας είναι ένα σημαντικό έργο που είχε ανάγκη η πόλη και έπρεπε να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια καταγράφεται δε θετικά για τον δήμαρχο.

Θα μπορούσε να γίνει καλύτερη αν ο Δήμαρχος συζητούσε μαζί μας όταν έγινε ο σχεδιασμός γιατί και ιδέες υπήρχαν και τις καταθέσαμε και τα χρήματα που ξοδεύονται 3.500.000 Ευρώ διευκόλυναν την πραγματοποίηση, όχι απλά μιας ανάπλασης αλλά μιας πλατείας μοναδικής, αντάξιας της αίγλης που απολάμβανε στο παρελθόν η πλατεία Χαλανδρίου.

Πέρα από τις βελτιώσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο έργο για να μην μας επιβαρύνουν στην συνέχεια και οι οποίες θα άλλαζαν και την αισθητική, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έχουμε επιτέλους πλατεία. Φύγανε οι παράνομες προεκτάσεις των καταστημάτων, άνοιξε ο χώρος και αναδείχθηκε ο Άγιος Νικόλαος και τα διατηρητέα, πήρε ζωή η πίσω από τον Άγνωστο στρατιώτη πλευρά που μέχρι σήμερα ήταν αθέατη και μη προσβάσιμη.

Στις προτάσεις που καταθέσαμε προτείναμε :

Να κλείσει η άνοδος της Βασιλέως Γεωργίου για να μην διακόπτεται η συνέχεια της πλατείας αλλά και για λόγους ασφαλείας των πολιτών και των παιδιών που χρησιμοποιούν την πλατεία.

Να καταργηθούν οι θέσεις Παρκινγκ μέσα στην πλατεία όπως έγινε στην Γυφτοπούλου.

Να περιορισθεί το τσιμέντο με την δημιουργία περισσότερου πράσινου.

Να αλλάξει η θέση του μνημείου και να φύγει η στήλη των σκουπιδιών που υποβαθμίζει και την πλατεία και την εκκλησία.

Δυστυχώς ο Δήμαρχος λειτούργησε και σε αυτή την περίπτωση με την γνωστή του αλαζονεία.



Αν στις εκλογές του Νοεμβρίου οι Χαλανδραίοι μας εμπιστευθούν και αναλάβουμε την Διοίκηση του Δήμου θα προχωρήσουμε:

Στην ανέγερση του Δημαρχείου στο χώρο του Παρκινγκ της 25ης Μαρτίου. Η αρχιτεκτονική μελέτη είναι έτοιμη και μένει μόνο η προκήρυξη του διαγωνισμού της κατασκευής.

Θα κατασκευάσουμε υπόγειο Δημοτικό Παρκινγκ(400)θέσεων κάτω από το Δημαρχείο με προέκταση στην Βασιλέως Γεωργίου με δωρεάν στάθμευση για (δύο ώρες)γιατί θέλουμε οι πολίτες να χαρούν την πλατεία να μπορούν να έλθουν να πιούνε τον καφέ να παίξουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους στην παιδική Χαρά να κάνουν οι Χαλανδραίοι τις αγορές τους στο καταπληκτικό εμπορικό μας κέντρο.



Θα λειτουργήσουμε το οικόπεδο στον Άγιο Γεώργιο σαν Παρκινγκ και θα κλείσουμε την Βασιλέως Γεωργίου και την Ανδρέα Παπανδρέου από την Αγίας Παρασκευής μέχρι την Πλατεία Δούρου.

Θα αναδείξουμε την βρύση της πλατείας σαν τρίτο σημείο αναφοράς της πλατείας.

Θα αυξήσουμε το πράσινο με προτίμηση στα πλατάνια.

Δεν θα επιτρέψουμε να ξαναγίνουν οι παράνομες προεκτάσεις των καταστημάτων, που αλλοίωναν τον χαρακτήρα και περιόριζαν τον χώρο


Θέλουμε ως τελικό αποτέλεσμα μια πλατεία χωρίς αυτοκίνητα ,με ελάχιστο τσιμέντο στην οποία θα δεσπόζουν ο πολιούχος Άγιος Νικόλαος, το Δημαρχείο, η Βρύση , και τα πλατάνια.

Μια πλατεία με προοπτική όταν θα το επιτρέψουν η κατασκευή των Παρκινγκ και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ένα δεύτερο στάδιο να φθάνει χωρίς διακοπή μέχρι την Ρεματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου