Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Συνέντευξη - Επίδειξη Δύναμης Ζαφειρόπουλου εφ’ όλης της ύλης




Συνέντευξη τύπου για όλα τα θέματα του Δήμου παραχώρησε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος στους δημοσιογράφους των εντύπων της αυτοδιοίκησης, προετοιμάζοντας όπως τόνισε τον δημόσιο απολογισμό της διοίκησης του, που τον προσδιόρισε για τον Ιούνιο.


Τα θέματα που έθιξε αφορούσαν το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την αυτοδιοίκηση αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος Χαλανδρίου.

Ειδικότερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου κος Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε:

Στο θέμα της υπαίθριας διαφήμισης - όπου ορίστηκε και εκπρόσωπος της ΚΕΔΚΕ για την εκπροσώπηση της αυτοδιοίκησης στον διάλογο που γίνεται με την κυβέρνηση για τον εξορθολογισμό της νομοθεσίας και την απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών μέσων. «Είμαστε υπέρ της υπαίθριας διαφήμισης αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο που προκαλεί συγχύσεις» τόνισε ο κος Ζαφειρόπουλος.

Στο προσχέδιο του Καλλικράτη και ειδικά στις ασάφειες που υπάρχουν στα θέματα κυρίως των εργαζομένων – μετατάξεις, οργανικές θέσεις κλπ αλλά και των αρμοδιοτήτων και πόρων. Ιδιαίτερα τόνισε πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τονίζει ότι είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ η μεταφορά αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους.

Στην πρόσφατη βράβευση του Δήμου Χαλανδρίου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και Automobile Awards ως ο φορέας με την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σε σχέση με την οδική ασφάλεια, όπως επέλεξαν μετά από ψηφοφορία 35000 αυτοκινητιστές.

Στην εκπόνηση του του Master plan ανέγερσης του νέου δημοτικού καταστήματος στο δημοτικό ακίνητο της οδού Αγίας Παρασκευής (πρ. Μαμόπουλου) που προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η ΦΛΥΑ Α.Ε. . Σύντομα θα ξεκινήσει και η κυκλοφοριακή μελέτη ενώ ο κ. Δήμαρχος έθεσε ως στόχο την δημοπράτηση του έργου μέχρι το τέλος του χρόνου..

Στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της μελέτης αναθεώρησης του Γ.Π.Σ.

Στην ολοκλήρωση των τευχών δημοπράτησης για το έργο της παρκοθέτησης της πλατείας.

Ο κος Ζαφειρόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης των κ.κ. Ντάβαρη και Ντούρου από τον συνδυασμός του τονίζοντας ότι πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. «Για την κίνηση του κυρίου Ντούρου στεναχωρήθηκα» είπε ο κος Ζαφειρόπουλος «αφού πρόκειται για εντιμότατο και ηθικό συνεργάτη μου για τον οποίο η πόρτα του συνδυασμού μου και της καρδιάς μου παραμένει ανοικτή. Σύντομα πιστεύω ότι θα επιστρέψει στην πολιτική του οικογένεια» .

Η ανεξαρτητοποίηση Ντάβαρη δεν έχει άλλα χαρακτηριστικά κατά τον δήμαρχο κο Ζαφειρόπουλο. «Ο κος Ντάβαρης ήταν από τους σημαντικούς παράγοντες για να γίνω δήμαρχος το 2002 και τον ευχαριστώ για αυτό αλλά η επιστολή παραίτησής του είναι απαξωτική για συνεργάτες ακόμα και του ίδιου, όταν ήταν πετυχημένος αντιδήμαρχός. Ο κος Ντάβαρης κατέφυγε σε μεθόδους όπως μηνύσεις σε εργαζόμενους και πολύ περισσότερο τον σύλλογο των εργαζομέων τον Δεκέμβριο και με τέτοιες μεθόδους από την πλευρά του ήταν αδύνατον για μένα να του αναθέσω θέσεις ευθύνης.» είπε ο δήμαρχος κλείνοντας οριστικά την πόρτα επανασύνδεσης στον π. επικεφαλής της ελλάσονος αντιπολίτευσης του δήμου (1998-2002) κο Ηλία Ντάβαρη.

Η συνέντευξη του κου Ζαφειρόπουλου έκλεισε με ευχαριστίες προς το προσωπικό του δήμου για την καλή συνεργασία με την διοίκηση.

Σε ερώτηση της Ελένης Τσερεζόλε από την Φλυαρία σχετικά με την πρόσφατη δικαστική απόφαση για την χρήση καμερών στην ρεματιά ο κος Ζαφειρόπουλος είπε ότι το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί μετά από βελτιώσεις στο λογισμικό διατήρησης προσωπικών δεδομέων που πρότεινε η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Την συνέντευξη συντόνισε ο δημοσιογράφος Κώστας Έξαρχος από το γραφείο τύπου του δήμου. Η συνέχεια δόθηκε σε γνωστό εστιατόριο της πλατείας, όπου ο δήμαρχος μας πρόσφερε ένα ελαφρύ γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου